ȘTRAND URMANCZY

La ștrandul Urmanczy te bucuri de piscină cu dimensiuni olimpice, bazine de înot pentru copii și o terasă acoperită care te ferește de soare în mijlocul zilei.


Ștrandul Urmanczy din Toplița, bazinul pentru adulți

Ștrandul Urmanczy este o mică oază aproape de centrul oraşului Topliţa, la câţiva paşi de gară. E situat pe malul drept al Mureşului, la o altitudine de 650 de metri și oferă vedere spre munţii Călimani, vârful Tarniţa. Este alimentat de izvoare de apă minerală, cu temperatura de 26 de grade la sursă.


Ștrandul Urmánczy are piscină de mărime olimpică mare (50×20 m), singura de acest fel din zonă. O raritate adevărată e bazinul mic (1,40 m adâncime) cu izvoare naturale ce încălzesc ușor pietrele rotunde de pe fund. Copiii se pot bucura de două piscine: una semicirculară pentru bebeluşi şi una un pic mai adâncă pentru copii mai mari. E și un teren de joacă cu groapă de nisip, balansoar, tub de cătărat şi leagăne.


BAZIN DE DIMENSIUNI OLIMPICE LA ȘTRANDUL URMANCZYÎn prezent în incinta ştrandului Urmanczy funcţionează patru bazine cu o suprafaţă comună de peste 1000 mp. Toate patru conţin apă termală de 26-27° C. În zilele calde apa poate atinge şi 30 C. Pe fundul bazinelor se pot observa mici izvoare de unde apa ţâşneşte printre pietricele rotunde.


În mijlocul amplasamentului se află cel mai mare #bazin din zonă, de dimensiuni olimpice, având suprafaţa de 50 x 20 m şi adâncimea de 1,7-1,9 m.


Nu se pot plictisi nici cei mai mici. Pentru ei am amenajat un bazin în formă de semicerc adânc de 25 cm. Al patrulea bazin are adâncimea de 75 cm şi este destinat copiilor cu vârsta de peste 3 ani.


TERASA ȘTRANDULUI URMANCZY TE AȘTEAPTĂ SĂ TE RĂCOREȘTIAici ai la dispoziţie o #terasă de bere a Ştrandului Urmanczy umbrită de parasolare se poate mânca şi bea la preţuri rezonabile. Paleta de mâncăruri şi băuturi este permanent diversificată.


Pregătim griluri simple folosind grătar cu cărbune de lemn. Pieptul de pui şi friptură de porc, micii și cârnaţii de origine locală, sunt serviți la cerere cu cartofi pai.


Servim cafea espresso, cappuccino, latte macchiato și frappe.


CONTACT ȘTRAND URMANCZY TOPLIȚA